El NBF Castelló s’ha proclamat campió de la Copa Júnior Femenina Preferent en imposar-se en la final al Bàsquet Comenius de València per 57-46. Aquesta és la primera final de les quatre programades que es juga a Gata. I és que Gata és la seu única de les Copes FBCV 2022-2023.

NBF Castelló i Comenius València arribaven a aquesta final en guanyar en semifinals al Sant Blas Alacant (71-48) i Blansa Port Sagunt (73-55), respectivament.

L’alcalde de Gata, Josep Signes, el regidor d’Esports, Toni Arabí, han sigut els encarregats d’entregar els trofeus juntament amb el delegat de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana a Alacant, Juan Miguel Silas, i la presidenta del Club Bàsquet Gata, María Monfort. La millor jugadora de la final, Alejandra Baudet (NBF Castelló), ha rebut a més del trofeu que l’acredita com a tal un obsequi molt especial i típic del poble de Gata, com a record.

LA FINAL

NBF Castelló i Comenius València disputaven la final. L’encontre començava dominat per les valencianes que aconseguien un parcial de 0-7. El NBF Castelló reaccionava molt bé i en el segon quart aconseguien imposar el seu ritme després d’eixida fulgurant, que el Comenius frenava en demanar el seu tècnic un temps mort. Després intercanvi de cistelles entre tots dos equips. Al descans les castellenques arribaven amb avantatge mínim. En la segona part, el NBF Castelló eixia amb més ritme tant en atac com en defensa el que li portava a tindre els primers avantatges en el marcador. Així a l’últim quart arribava amb onze punts d’avantatge. El Comenius ho intentava però acabaven perdent per 57-46.

LES SEMIFINALS

Les semifinals de la Copa Júnior Femenina arrancaven ahir dissabte a la vesprada en el Pavelló Municipal de Gata.

La primera la disputaven NBF Castelló i Sant Blas Alacant. Les castellonenques van començar molt bé el partit, aconseguint un parcial de 11-0. Les alacantines a poc a poc van anar entrant en el partit però quan ho van fer les castellonenques ja tenien un avantatge còmode i marxaven al descans amb vint-i-tres punts d’avantatge. En la segona part, el NBF Castelló va continuar controlant el joc i s’alçava amb la victòria sense problemes (71-48).

La segona la jugaven Bàsquet Comenius i Blansa Port Sagunt. Un partit que van començar dominant les jugadores portenyes, però el Comenius a poc a poc va anar retallant les diferències i aconseguia marxar-se en el marcador. Dominar el rebot ofensiu i la concentració en el joc, utilitzant les seues armes li va permetre a l’equip de València agafar un avantatge de 10 punts per a en la recta final de l’encontre anar incrementant fins als díhuit punts finals (73-55).