Canàries ha sigut el gran dominador del Campionat d’Espanya de Caiac de Mar que s’ha disputat a Dénia aquest cap de setmana. Els seus clubs, CP Marlines de Lanzarote, el Club Amics de Piragüisme de Canàries y RCN de Gran Canàries, han sigut els que més podis han aconseguit. Per darrere han quedat els representants de Balears i Catalunya, als quals cal sumar el gran paper realitzat pels representants del CN La Vila Joiosa. El RCN Dénia (RCND) ha guanyat dues medalles de plata i a més s’ha proclamat campió de la Lliga Sub 23 en categoria masculina. Les plates les han aconseguides Antoni Gil i Maik Dimitrov en Sub 23 SS2 i Martín Van der Zeeuw i Jon Walton en infantil A SS2 masculí.

Més de sis-cents piraguistes han donat cita aquest cap de setmana per a disputar el Campionat d’Espanya de Caiac de Mar, un nacional que a més era l’última prova puntuable de la lliga. Una organització que el RCND ha realitzat perfecta. En la jornada del dissabte, es realitzava les competicions en les categories infantils i tradicionals SS1, i OC1 juvenils, i sènior femení més paracanoe, i també as regata dorwnwind (a favor del vent) entre Dénia i Oliva. En aquesta prova van participar més de dos-cents piraguistes pel que la primera jornada del nacional van participar 429 piragüistes. En la jornada del diumenge es va realitzar la competició a la resta de categories SS2 i SS1 infantils. El recorregut per a totes les categories a excepció dels infantils va ser de 8.000 metres, eixint des de la platja de la Marineta Cassiana per a girar en una balisa situada a 4.000 metres per a tornar a la línia d’eixida, on estava situada la meta. En infantils el recorregut va ser un circuit de balises.

El Campionat d’Espanya de Caiac de Mar era l’última prova puntuable de la lliga, una competició que a més de la de Dénia ha constat tres proves més Copa que s’han disputat en Ciudadella, Tarragona i Candás. El RCN Dénia s’ha proclamat campió en Sub 23 amb un total de 417 punts. En categoria cadet, el club denier ha quedat quart amb 376 punts, a tan sols quatre de la tercera posició que ha aconseguit el Club Mar de Mallorca. En la Classificació per Metacategores en la Lliga Caiac de Mar el RCND ha sigut nové amb 189 punts; en la Lliga JJPP també ha quedat nové amb 83 punts; en la Lliga Màster ha sigut catorzé amb 90 punts; en la XIII Lliga ha quedat sisé amb 369 punts; en la competició de joves promeses quart amb 375 a tan sols un punt del tercer que ha sigut el Club Mar Mallorca.

Una vegada concloses les competicions de cada jornada van entregar els trofeus als guanyadors. En tots dos actes van participar el vicealcalde de Dénia, Rafa Carrió, el regidor d’Esports, Valen Alcalá; el president del RCN Dénia, Jaime Portolés; Juan Carlos Pérez Nadal, vocal de piragüisme del club; Juan Antonio Cinto, de la Federació de Piragüisme i Salvador Fontana, jutge àrbitre del campionat.