El denier Damià Puigcerver, atleta de La Xara, ha quedat cinqué classificat en decatló en el Campionat d’España Sub 18 que es va celebrar a Gijón el passat cap de setmana. Damià no va ser l’únic representant del CA Baleària Diànium que va competir en el nacional, també ho va fer una altra deniera María Berruti en la prova de 400 metres tanques en la que va quedar dihuitena classificada. Una vegada més els representants del Baleària Diànium, que van estar acompanyats pels seus entrenadors Miquel Castillo i Aina Fornés, han fet un gran paper en un campionat d’Espanya.

DAMIÀ PUIGCERVER

Damià en el decatló, una de les proves més exigents de l’atletisme, va ser cinqué en la classificació general amb 6.371 punts. L’atleta de La Xara es va quedar a tan sols 40 punts de la medalla de bronze després d’una actuació excel·lent en la qual va aconseguir millorar les seues marques personals en diverses de les proves.

En la jornada del dissabte va realitzar tres proves al matí i altres dues a la vesprada. En els 100 m.l. va ser segon amb un temps de 10”80; en llargada va ser dècim amb un millor salt de 6,17 m.; i seté en pes amb un millor llançament de 12,03 m.; en salt d’alçada va millorar la seua marca personal amb un salt de 1,76 m. i va ser seté; en 400 tanques va tornar a millorar la seua marca personal, baixant per primera vegada dels 50 segons en aconseguir un registre de 49”48 i va ser quart. Va finalitzar la jornada del dissabte en tercera posició amb 3.570 punts.

El diumenge va realitzar les altres cinc proves. Va començar a competir amb els 110 metres barres, va ser segon, i va tornar a millorar marca personal en parar el *crono en 15”09. En la prova de disc és on més problemes igual que la majoria de participants perquè la superfície esvarava, després de fer dos nuls en els dos primers llançaments va haver d’assegurar el tercer llançament i ho va fer parat quedant-se molt lluny de la seua millor marca (25,57 m.) i va ser tretzé; en salt amb perxa va ser cinqué i va tornar a fer marca personal amb un millor salt de 3,65 m.; en javelina també va millorar la seua marca amb un llançament de 35,08 m.; i en els 1.500 m.l. va guanyar la prova, millore en sis segons la seua marca i li va traure amb huit segons de diferència al segon i més de deu segons a la resta de participants en aconseguir parar el *crono en 4’38”36.

MARÍA BERRUTI

María Berruti va competir per primera vegada en un Campionat d’Espanya en el seu primer any en la categoria i el va fer en els 400 metres tanques en la que va quedar dihuitena classificada. María va ser una mica conservadora en la carrera i la va finalitzar amb una marca de 1’06”57.