El Dénia Barbarians no estarà en la final pel títol de lliga de Primera Divisió de la Comunitat Valenciana després de perdre la semifinal amb el Moncada (24-18). Amb aquesta derrota, els deniers lluitaran ara per quedar tercers. I ho faran davant el CR UCV, equip que perdia la semifinal amb l’Inter (28-6). El partit pel tercer i habitació posada, entre Dénia Barbarians i CR UCV, es juga aquest dissabte al Poliesportiu Municipal de Dénia a les 16 hores. La final pel títol, Inter-CR UCV, es disputarà també el dissabte a Cullera a les 18 hores.

Per la seua part l’equip Sub 16 del Barbarians, jugarà la semifinal del campionat de lliga davant l’Elx-Oriola. Aquest encontre es disputarà el dissabte també al Poliesportiu Municipal de Dénia abans que es jugue el partit dels sèniors.

MONCADA 24, DÉNIA BARBARIANS 18

El Dénia Barbarians es quedava a les portes de la final pel títol de lliga en perdre el partit de semifinals davant el Moncada (24-18). Un enfrontament que va estar disputat i que va mantindre l’emoció fins al final. Els deniers començaven molt bé l’encontre, avançant-se al marcador (0-5) després d’aconseguir Gringo el primer assaig. Manaven en el joc i aconseguien tancar al seu rival en el seu camp. I després d’una bona combinació en els tres quarts aconseguia el segon assaig sense transformació (0-10). El Moncada feia canvis per a frenar l’empenyiment dels visitants, aconseguint anotar un assaig que era transformat i col·locava el marcador en un ajustat 7-10. La reacció dels de la Marina Alta no es va fer esperar i poc després aconseguien anotar un colp de càstig (7-13). Màxima igualtat entre els dos equips, amb els nervis a flor de pell. Això provocava que dos jugadors deniers veren la targeta groga i el Dénia Barbarians es quedava amb dos jugadors menys, la qual cosa aprofitava el Moncada per a posar-se a un punt (12-13). El partit es posava costa amunt però el coratge del Dénia Barbarians els permetia anotar un assaig, per medicació de Matt que deixava el resultat al descans en 12-18.

En la segona part, el Moncada reaccionava i aconseguia amb un bon desplaçament de l’oval superar en les tres habitacions als deniers, que es multiplicaven per a frenar el seu joc. El Moncada aconseguia un nou assaig i per primera vegada es col·locava per davant en el marcador (19-18). Els valencians, encoratjats pel seu públic, aconseguien mancant huit minuts per al final un nou assaig i col·locava el marcador en 24-18. El Dénia Barbarians ho intentava fins al final però no va poder notar cap assaig més.