El xabienc Ignacio Cardona i la deniera Laurence Rastell han disputat el mundial de raquetes de neu que s’ha celebrat a l’estació superior de Font Dé al Parc Nacional dels Pics d’Europa, a la comarca de Liébana (Cantàbria). Ignacio Cardona va quedar subcampió del món en la categoria màster, Veterans C amb un temps de 59 minuts, mentres que mentres que Laurence Rastell va ser quinta classificada en Veteranes B amb un temps d’1 hora i 24 minuts.

El Mundial va resultar molt exigent per gran la nevada i el fort vent el que va dificultar la visibilitat, per això els organitzadors van retallar el recorregut, que al final va ser de 7,2 quilòmetres. Cent huitanta-tres atletes, que van representar a dotze països, van participar en un mundial que van guanyar l’italià Alex Baldaccini (44’04”) i l’argentina Verónica Galván (57’33”). Espanya es va proclamar campiona per països.

L’atleta de Xàbia, que va afrontar el mundial molt constipat, ho va passar malament i a punt va estar d’abandonar en la segona de les voltes que havien de donar, però la seua obstinació, sacrifici i determinació li van fer finalitzar la carrera i travessar la meta en segona posició en la seua categoria.

Laurence Rastell (Dénia Corre) que afrontava el seu tercer mundial i per primera vegada com a espanyola després d’aconseguir la nacionalitat fa un mes, va quedar quinta de la seua categoria. La deniera, que va ser subcampiona màster el 2018 a Font Dé i bronze per equip femení a Itàlia el 2019, ha aconseguit ser quinta als seus 55 anys en la categoria Veteranes B (49-59 anys).