Dénia BC i Joventut Xàbia van tindre doble jornada el passat cap de setmana. Una jornada que es va obrir el divendres a la nit amb el duel comarcal, el primer que juguen deniers i xabiencs en Primera Divisió Nacional. Un derbi que es va decantar a favor dels jugadors de Clavero de huit punts (69-77). Este partit era ajornat corresponia a la jornada 11. El diumenge els dos equips de la Marina Alta van resoldre amb triomfs els seus partits de la jornada 18, el Dénia davant l’Albubasket (73-75) i el Joventut davant el Benidorm (67-76). Els verd-i-negres van tornar a guanyar un mes després, la seua última victòria va ser davant l’Elx (77-56) el passat 26 de gener.

Este cap de setmana es juga la denovena jornada. El Joventut Xàbia rep a casa a La Vila, quart classificat, en un partit en el qual tractarà de donar la sorpresa i sumar el seu quint triomf. Esta encontre es juga al Pavelló Miguel Buigues a les 19 hores. El Dénia s’enfronta al Montemar un rival directe, en un partit que serà transcendental per a seguir entre els huit primers, mantindre les diferències amb el nové i així estar més prop de jugar l’ascens a la Lliga EBA. L’encontre es disputa al Pavelló del Club Atlètic Montemar el diumenge a les 12 hores.

JOVENTUT XÀBIA 69, DÉNIA BC 77

Joventut i Dénia es van veure les cares en el primer duel comarcal en Primera Divisió i que va finalitzar amb triomf denier de huit punts. Un derbi es va iniciar amb intercanvi de canastres entre tots dos equips però a poc a poc els deniers es van imposar sota els taulers i es van emportar el primer quart (11-18). El Joventut va demostrar caràcter i després d’un segon quart igualat va acabar cedint el parcial de dos punts (16-18) pel que al descans es va arribar amb el resultat de 27-36. En la segona part, el DBC va ser millor i l’encert als triples els va portar a superar els vint punts d’avantatge mediat el tercer quart. El Joventut Xàbia no es va conformar i en l’últim quart els verd-i-negres van reaccionar i amb l’encert en el tir exterior i la pressió defensiva va fer retallar les diferències a cinc punts en els minuts finals, encara que no van tindre temps per a donar-li la volta a l’electrònic.

BENIDORM 67, JOVENTUT XÀBIA 76

El Joventut Xàbia va tornar a guanyar davant el Benidorm, una victòria que li permet continuar somiant amb la permanència. Els verd-i-negres van ser millors que el seu rival i després d’un primer temps molt bo van marxar al descans amb avantatge de sis punts (35-41). En la segona part, el Benidorm va estrényer i va aconseguir posar-se per davant (47-46) però el Joventut va reaccionar i va aconseguir manar de nou en el marcador i guanyar de huit al final del tercer quart. En l’últim, els xabiencs van mantindre la concentració, l’energia i van acabar guanyant de 9 punts.

DÉNIA 73, ALBUCASKET 57

Importantíssim triomf del Dénia davant un rival directe, que sumat al triomf del Joventut Xàbia davant el Benidorm, li manté viu per a jugar per l’ascens a EBA. El DBC va jugar a un excel·lent nivell al primer quart el que li va permetre cobrar avantatge al final d’este període (23-16). El segon va estar més igualat i l’intercanvi de canastres no va fer que el DBC ampliara el seu avantatge i al descans es va arribar amb el 39-31. En la segona part, els deniers van saltar per la victòria, van tancar millor la defensa, es van apoderar del rebot i van estar més encertats en el tir el que va fer marxar-se al marcador. En l’últim quart, amb el partit resolt, Clavero va donar minuts a tots els jugadors.