Moha Rida i María Isabel Ferrer del Llebeig Xàbia han sigut els guanyadors de la trenta-cinquena Volta a Peu a Xàbia Memorial José Albi, la primera prova puntuble de la vint-i-sisena edició del Circuit Marina Alta. Una primera prova del Circuit en la qual es va guardar un minut de silenci per les víctimes de l’incendi de l’edifici de Campanar a València. No es van entregar els trofeus i el Llebeig Xàbia va decidir també suspendre tota l’animació que tenia programada al llarg del recorregut i en la línia de meta.

Els corredors del Llebeig Xàbia, actuals campions del Circuit, van ser els millors i amb este triomf mostren les seues credencials per a revalidar el títol. Moha Rida es va imposar amb un temps de 33’03” i María Isabel Ferrer ho va fer amb 36’40”. Una prova que estava homologada i en la qual es va batre el rècord de participants, ja que van prendre part més de mil sis-cents atletes en les diferents categories, entre ells el campió olímpic Fermín Cacho (Barcelona 92).

En categoria masculina, Moha Rida va ser el més ràpid en travessar la línia de meta amb dotze segons d’avantatge sobre el segon classificat Freddy Ovvet (33’15”) i vint-i-sis al tercer Antonio Soler del Llebeig (33’29”).

En categoria femenina, la reina del Circuit, Maria Isabel Ferrer va guanyar autoritat i ho va fer amb un temps de 36’40” traient-li quasi mig minut d’avantatge a la seua companya de club i segona classificada Marta Pérez (37’02”). L’atleta del Publidom Cristina Roselló va completar el podi (38’40”).

Quant a les categories inferiors, Lara Fornés (Llebeig Xàbia) i Ernest Garcés (Bernia) van véncer en benjamins; Inés Sánchez i Jaume Blas de Gea (Ginestar Benissa), en alevins; Anna Savall (Llebeig) i Joan Alemany (Dorsal 19 Pego), en infantils; Silvia Díaz (La Nucia) i Joan Buigues (Baleària Diànium), en cadets; i Celia Fornés (CA Gata) i Marco García (Baleària Diànium), en juvenils.

VOLTA A PEU A CALP

La segona prova del Circuit a Peu Marina Alta es disputarà a Calp el diumenge. La prova està organitzada pel Club IRUN Calp i la distància a cobrir en la prova reina és de 9,4 quilòmetre, s’iniciarà a les 10 hores i l’eixida de les categoria inferiors serà a les 12 hores. Una vegada concloses s’entregaran els trofeus d’esta prova així com de la de Xàbia.