Juanan Fernández (CA Benidorm) i María José Ferrer (Llebeig Xàbia) van ser els vencedors absoluts de la novena Cursa Popular de Calp, segona prova del Circuit a Peu Marina Alta, que es va disputar el diumenge i que va organitzar l’IRun Calp. María Isabel Ferrer, que és l’atleta que més vegades ha guanyat el Circuit, va tornar a demostrar que és la gran favorita per a adjudicar-se esta edició, en aconseguir la segona victòria a Calp. L’atleta del Llebeig va travessar la línia de meta primera amb un temps de 34’15”, va dominar la prova de principi a fi i li va traure trenta-nou segons d’avantatge a la segona classificada, Marta Pérez del Cametes Pedreguer (34’54”), i més d’un minut a la tercera, Marina Camps del CA Safor (35’25”). En categoria masculina l’atleta de Benidorm va ser el més ràpid de tots a cobrir els 9,2 quilòmetres del recorregut amb un temps de 30’58”, cinc segons després va arribar el segon, José Savid Moruno (Correcaminos) i en tercera posició Antonio Soler del Llebeig, que va repetir el lloc aconseguit a Xàbia, amb un temps de 31’27”.

Més de mil atletes van participar en la Cursa Popular de Calp, dels quals, 1.015 van travessar la meta en la prova regna, als quals cal sumar els atletes que van competir en les categories inferiors. La cursa de Calp, una de les més atractives del Circuit va concloure en l’Av. Gabriel Miró i va transcórrer per Les Salines, el litoral de les platges de la Fossa i del Bol, Els Banys de la Reina, i amb el Penó d’Ifach de guaita.

Quant als atletes locals, la victòria va ser per a Francisco López (31’35”) i Sarah DJ (46’24”, mentres que van quedar segons Belar Vendrell (32’48”) i Arina Zhakina (48’33”) i tercers, Francisco José Barba (34’28”) i Sharon Bennett (51’12”).

En les categories inferiors, en categoria benjamí van repetir triomf Lara Fornés (Llebeig Xàbia) i Ernest Garcés (CA Bernia); Gemma Francés (*Bernia) i Erik Amil (Llebeig Xàbia) van guanyar en aleví; Anna Savall (Llebeig Xàbia) i Joan Alemany (Dorsal 19 Pego), també van repetir podi en infantils; en cadets les victòries van ser per als atletes del Baleària Diànium Joan Buigues, que va repetir triomf, i María Devesa. També van repetir triomf en juvenils, Celia Fornés (CA Gata) i Marco García (Baleària Diànium).

Les classificacions de totes les categories es poden consultar en la pàgina web del Circuit www.circuitapeu.com i en www.somesport.com.

LA VOLTA POPULAR DE GATA, LA TERCERA DEL CIRCUIT

La tercera prova del Circuit a Peu Marina Alta es disputa a Gata de Gorgos el diumenge. La XXV Volta Popular a Gata té un recorregut de 9,6 quilòmetres de recorregut, i que s’iniciarà a les 10 hores amb la categoria regna i dos hores després es disputaran les carreres de les categories inferiors. L’eixida i la meta estaran situades al carrer Grup Escolar.