El In Side Godella es proclamava campió de la Copa Preferent Júnior Masculina en guanyar en la final al CB Benidorm per 73-66. Aquesta és la segona final de les quatre programades que es juguen a Gata de Gorgos. I és que Gata és la seu única de les Copes FBCV 2022-2023 i les dues finals que queden per disputar-se són Copa Preferent Sènior Femenina que es disputarà el 25 i 26 de febrer i la Copa Autonòmica Sènior Masculina els dies 3 i 4 de març.

In Side Godella i CB Benidorm arribaven a la final després de véncer en les semifinals, que es jugaven el dissabte, al Manises Quart (52-60) i Jovens d’Almàssera (69-62), respectivament. Una fase final de les més seguides dels últims anys i és que a més del nombrós públic que estava en el Pavelló Municipal de Gata també se seguia pel Canal YouTube FBCV.

L’alcalde de Gata, Josep Signes; el regidor d’Esports, Toni Arabí; i la presidenta del Club Bàsquet Gata, María Monfort, juntament amb el president de la Federació, Salvador Fabregat, han sigut els encarregats de van ser d’entregar els trofeus. El jugador del Godella, Miguel Antoni ha sigut triat millor jugador de la final, per la qual cosa ha rebut un cabàs de premi.

LA FINAL

El CB Benidorm era el que millor començava el partit, superant al seu rival tant en el rebot ofensiu com el defensiu. Així el tècnic del Godella feia canvis i l’equips reaccionava, imprimint més ritme al seu joc, la qual cosa va fer que manara en el marcador abans de finalitzar el primer quart. En el segon, els de l’Horta Nort cobraven un avantatge de 10 punts en els primers minuts però els de la Marina Baixa reaccionaven bé i aconseguien frenar als valencians i aconseguien així ficar-se en el partit. En l’últim quart, les forces van estar igualades però el Godella aconseguia mantindre el seu avantatge i alçar-se amb el triomf de set punts (73-66).

LES SEMIFINALS

En la primera, el Godella guanyava al Manises Quart (52-60). Una final igualada i amb alternatives en l’electrònic, així al descans s’arribava amb avantatge d’un punt de diferència. La igualtat continuava després del descans, amb dos equips que lluitaven al màxim per cada pilota. Al final victòria el Godella cobrava un xicotet avantatge va mantindre fins al final, aconseguint així el seu passe a la gran final.

En la segona, el CB Benidorm guanyava al Jovens Almàssera de set punts (69-62). Igual que la primera també va estar molt disputada però els benidormers aconseguien cobrar una xicoteta renda de deu punts que van mantindre en el primer quart. Bona reacció del conjunt d’Almàssera reaccionava i aconseguia marxar-se al descans cinc a baix. En la segona part el Benidorm aconseguia cobrar de nou avantatges i de nou l’Almàssera les retallava, fins que al final els de la Marina Alta aconseguien mantindre la xicoteta renda per a alçar-se amb el triomf i la classificació per a la final.