El calpí Ilian Montero Dugin, jugador de l’Ifach Calp, s’ha proclamat campió d’Espanya de Minibasket Aleví Masculí. La Selecció Valenciana guanyava el títol nacional en véncer en la final a Catalunya (84-80). Per part seua, la Selecció Valenciana femenina guanyava la medalla de bronze. El president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, va ser l’encarregat d’entregar el trofeu als campions.

La Valenciana en la categoria aleví masculina es plantava en la final després de completar una primera fase del campionat immaculada, amb tres victòries en tres partits. Els valencians guanyaven a Cantàbria (75-25), País Basc (75-24) i Andalusia (94-97). En semifinals s’enfrontava a Canàries a la qual també guanyava per 79-53. En la final, els valencians s’enfrontaven a Catalunya, tenint així un repte històric, superar als catalans i proclamar-se campions. I així ho van fer, realitzant un gran partit de principi a fi. Al descans marxaven amb dotze punts d’avantatge. Una renda que la Valenciana van saber mantindre malgrat que Catalunya estrenyia, aconseguint alçar-se amb la victòria de quatre punts (84-80).

Per la seua part la Selecció Valenciana Femenina, que guanyava la medalla de bronze, començava la fase prèvia amb dues victòries davant Múrcia (53-3) i Castella-la Manxa (68-17) però en el tercer partit no va poder amb Catalunya (81-80). En l’encreuament de quarts de final les valencianes guanyaven a Canàries (74-66) però van perdre en semifinals amb Andalusia (78-62) pel que es quedaven sense lluitar pel títol. En el partit pel tercer i quart lloc, l’equip de la Comunitat guanyava al País Basc (88-56).