Eloy Canales i Sara Alemany de la Universitat d’Alacant en la modalitat olímpica i Alberto González (Tritoledo) i Lucía Granero (Safor Teika) en la sprint van ser els vencedors de l’onzena edició del TriXàbia Memorial Edu Monfort. Canales i Alemany es van proclamar campions autonòmics, ja que en la distància olímpica es disputava el títol.

El triatló va comptar amb la participació de sis-cents triatletes -dos-cents cinquanta en la modalitat olímpica i tres-cents cinquanta en la sprint- es va disputar el diumenge a la platja de l’Arenal de Xàbia.

Una vegada acabada la competició, l’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, i el regidor d’Esports, Toni Molina van entregar els trofeus.

MODALITAT OLÍMPICA

En la modalitat olímpica els participants van haver de cobrir una distància de 1.500 metres nadant, 38.5 km. amb bicicleta i 9,8 corrent. En joc en aquesta modalitat estava el títol de campió de la Comunitat Valenciana de Triatló.

En categoria masculina, Eloy Canales va ser el més ràpid de tots a completar els tres segments del triatló. Va invertir un temps de 1h.49’39”. Li va traure més d’un minut d’avantatge al segon classificat, Eduardo Blanco (1h.50’46”). El tercer a travessar la línia de meta va ser Sergio Moreno amb un temps de 1h.51’05”.

En categoria femenina, la millor va ser Sara Alemany que va invertir un temps de 2h.05”21 a cobrir els tres segments. La segona classificada, Josefina Pilar Flores va finalitzar amb un temps de 2h.09”, mentre que la tercera, Mariola Sebastián, va fer el triatló en 2h.14’05”.

MODALITAT SPRINT

En la modalitat sprint les distàncies eren més curtes, 750 metres nadant, 19,2 km. amb bici i 4,9 km. corrent.

En categoria masculina el vencedor va ser Alberto González que va finalitzar el triatló amb un temps de 1h.01’29”. Vicent Ginestar va ser el segon a travessar la línia de meta amb un temps de 1h.02’09”. En tercera posició va quedar Niall Kelly amb 1h.03’58”.

En la femenina, les tres primeres van realitzar un gran triatló i les diferències entre la primera i la tercera va ser de tan sols deu segons. Lucía Granero va ser la vencedora amb un temps de 1h.16’26”, a tres segons d’ella quedava segona classificada Silvia Simarro (1h.16’29”). La tercera classificada va ser Rosa Plaza (1h.16’36”).