Cinc han sigut les medalles -tres d’or, una de plata i una de bronze-, les que van aconseguir els clubs de la Marina Alta en el Campionat Autonòmic Nacional Base Individual que es va disputar a Ontinyent el dissabte. Les Marines de Calp ha sigut el més llorejat de la comarca amb una medalla d’or, una de plata i una de bronze, mentres que el CGR Dénia i el CG Calp han aconseguit un or cadascun. Han guanyat el títol autonòmic, Lorena Romanesi (CG Calp) en infantil, Francesc Zaragoza (CGR Dénia) en cadet i Triana Ruano (Les Marines) en prebenjamí. Tatiana Crimi (Les Marines) ha sigut plata en juvenil i Zaira Bessa (Les Marines) bronze en benjamí.

Triana Ruano, Zaira Bessa, Tatiana Crimi, Sanchia Roberts, Daniela Avellá, Paula García, Almudena Buigues i Sofía Bacanu són les huit gimnastes de Les Marines que s’han classificat per al Campionat d’Espanya Base que se celebrarà a Castelló. Quatre representaran al CG Dénia al nacional Francesc Zaragoza, Vera Hernández, Begoña Rivera i Lana Lebedeva. I dos al CG Calp, Lorena Romanesi i Mariia Bozhko.

En categoria infantil van competir vint gimnastes en corda. Lorena Romanesi (CG Calp) es va proclamar campiona provincial amb una nota de 20,300. Sofía Bacana (Les Marines) va quedar dècima classificada amb una nota de 17,000.

En categoria cadet masculina van competir quatre gimnastes amb cércol. Francesc Zaragoza del CGR Dénia es va proclamar campió autonòmic amb un una nota de 18,100.

En prebenjamins van participar dènou gimnastes que van realitzar un exercici de mans lliures. Triana Ruano (Les Marines) es va proclamar campiona autonòmica amb una nota de 16,100. Lana Lededeva (CGR Dénia) va quedar dotzena amb una nota de 14,400 i Vera Hernández, també del club denier, va quedar la dihuitena amb una nota de 12,600.

En categoria juvenil van competir vint-i-una gimnastes amb maces. Tatiana Crimi (Les Marines) va ser subcampiona autonòmica amb una nota de 17,700.

En benjamins van competir vint gimnastes que van realitzar un exercici de mans lliures. Zaira Bessa (Les Marines) va guanyar la medalla de bronze amb una nota de 17,200, encara que va quedar empatada a punts amb Alba Megía (ACEUS) que va ser plata. Paula García (Les Marines) va quedar sexta amb 16,600. Mariia Bozhko (CG Calpe) huitena amb 16,500. Almudena Buigues (Les Marines) dècima amb 16,300. Aila Yerkebeyeva (CG Calp) dihuitena amb 15,000. Begoña Rivera (CGR Dénia) denovena amb 14,900.

Les alevins van realitzar exercicis de pilota i van estar dividides en dos grups de vint-i-una participants per edat. En les de 2013 Daniela Avellá (Les Marines) va quedar quinta classificada amb una nota de 17,500. En les de 2014, Ariana Yakubovska (CG Calp) va quedar en dihuitena posició amb 15,800.

En categoria cadet de l’any 2009 van competir vint-i-una gimnastes que van fer exercicis de cércol. Sanchia Roberts (Les Marines) va quedar la quarta classificada amb una nota de 20,200.