La deniera Ariadna Mena Llorca es va proclamar campiona regional de powerlifting absoluta en la segona edició del Campionat de Llevant -campionat regional- que es va disputar a Hellín (Albacete) ahir diumenge. A més de ser la campiona absoluta de totes les categories, va quedar primera en la seua, -57 quilos. Amb estos resultats, Ariadna s’ha guanyat estar en el Campionat d’Espanya Júnior de Powerlifting que se celebrarà a La Corunya al maig.

Però què és el powerlifting? És un esport de peses en el qual els atletes realitzen tres exercicis d’execució: assendetes, press banca i pes mort, i en cadascun d’ells l’atleta té tres intents. En cap dels tres exercicis la barra s’alça per damunt del cap, i eixa són les diferències amb l’halterofília, en la qual es realitzen dos exercicis -arrancada i dos temps- i la barra sí que s’alça per damunt del cap.

Ariadna Mena va competir en la categoria júnior de -57 quilos, en la qual va quedar primera amb un total de 89,32 GL punts. En l’exercici d’assedetes, va alçar 125, 135 i 140 quilos; en press banca, 75, i 80 quilos, no podent alçar 85; i en pes mort, 137,5, 150 i 157,5 quilos. En total, després de triar-se el millor alçament de cada exercici, va sumar 377,5 quilos, la qual cosa li va donar el primer lloc absolut de la general femenina amb un total de 89,32 GL punts. La segona classificada de la general absoluta va ser Carla Sánchez del Sparta Murcia, que va competir en la categoria +84 kg amb 462,5 i un 88,38 GL punts; i la tercera absoluta, Andrea Larrosa de Chiva, que va competir en -52 kg., amb 332,5 kg. i 84,38 GL punts. En segona posició de la categoria -57 kg. va quedar Irene Pérez amb 68,39 GL punts.

Ariadna Mena, té 22 anys i entrena a Múrcia, on està estudia condicionament físic i competix amb el Club Altea-Finestrat-L’Alfàs. La deniera es va iniciar al powerlifting al novembre de 2022 i la seua primera competició va ser al gener de 2023, també al regional que es va celebrar eixe any a Chiva. Un campionat, al qual va acudir amb molèsties, i en el qual es va lesionar, per la qual cosa després de completar els exercicis d’essedetes i press banca va haver de fer un dels tres exercicis de pes mort per a no ser desqualificada. i segona en la general absoluta. Al juliol va tornar als entrenaments de manera gradual, i fins ahir diumenge no hi havia tornat a competir. Per tant, esta és la seua segona competició en powerlifting i la seua primera gran victòria, que ni més ni menys li ha classificat per al nacional.