El Albubasket passarà a la història per ser el primer campió de la Copa Autonòmica Sènior Masculina, títol que aconseguia el passat diumenge a Gara de Gorgos. La població de la Marina Alta ha sigut l’epicentre de les competicions de Copa de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, on s’han disputats el campionat en les categories Júnior Femenina, Júnior Masculina, Sènior Preferent Masculina i Autonòmica Sènior Masculina.

El Albubasket s’alçava amb el títol al vèncer en la final al NB Paterna B perr 76-63. Una final en la que els campions van prendre la davantera a l’electrònic des d’inici de l’encontre, encara que el conjunt de Paterna va despertar i es marchava al descans amb dos punt per davall a l’electrònic. En la segona part, el NB Paterna tomava aire després la tercera personal del jugador del Albubasket Amaury Rousseau, però la bona defensa zonal dels campions van acabar per obrir bretxa al marcador i alçar-se amb el triomf de tretze punts.

Dissabte per la vesprada es disputaven les semifinals de la Copa Autonòmica Sènior Masculina. En la primera semifinal el Albubasket guanyava al Peñíscola per tres punts (52-55); mentre que en la segona, el NB Paterna B guanyava al Bétera per 86-96.

L’alcalde de Gata de Gorgos, Josep Signes, i el regidor d’Esports, Toni Arabí, així com la presidenta del Bàsquet Gata, María Monfort, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als finalistes, així com al jugador més valuòs de la final Amaury Rousseau, amb 27 punts de valoració.